Aankooptips voor het kopen van een hoofdkussen

Het kussen is één van de moeilijkste en persoonlijkste onderdelen bij de keuze van een bed.

Met het kussen wordt de stand van hoofd en nek vastgesteld en wordt de mate van fixeren van het hoofd gekozen.

Het is belangrijk dat de matras al gekozen is, omdat het samenspel tussen kussen matras van invloed is op wat u voelt.Een kussen heeft meerdere functies. In de eerste plaats dient hij het hoofd te ondersteunen. Daarnaast moet een kussen bijdragen aan zowel de warmte-isolatie als de ventilatie. 

Voorgevormd of opschudkussen?
Er bestaat tegenwoordig een enorme variëteit aan kussens; van het klassieke ‘opschudkussen’ tot het voorgevormde kussen.

Bij donzen en synthetische kussens zakt het hoofd weg in het kussen. Dat geeft een wat warmer gevoel, maar ook minder ventilatie. Donzen kussens bestaan meestal uit een combinatie van dons (kleine zachte veren) en veren. Hoe meer dons, hoe zachter het kussen. 
Bij voorgevormde kussens (meestal van latex) ligt het hoofd er meer op dan in. Dat geeft een betere ventilatie en daardoor een koeler gevoel.

Vier vragen om het juiste  kussen te kiezen. 

Liggend op de rug 

Ligt uw hoofd in één lijn met uw wervelkolom? Let vooral op de ondersteuning van de nek en of u nekspieren ontspannen. Welk kussen is het meest comfortabel? 

Heeft u een stevig matras dan zal u eerder een stevig of hoger kussen nodig hebben dan bij een zacht matras waarin u meer wegzakt. 

Liggend op de zij 
Ligt uw hoofd in één lijn met uw wervelkolom? Let op de ondersteuning van de nek, vooral op de ruimte tussen hoofd en schouder –en of uw nekspieren ontspannen. Welk kussen is het meest comfortabel? 

Positie van het hoofd
Ligt uw hoofd bovenop het kussen of ligt het erin? Let op de diepte waarmee uw hoofd inzinkt. Wat vindt u het meest comfortabel, bovenop of in het kussen? 

Voorgevormd of kneden
Houdt u van een voorgevormd kussen of een kussen dat u kunt ‘kneden’? Als u van ‘kneden’ houdt, welk kussen is het meest comfortabel voor u om te kneden? 

Tip: Let er ook op of u de tijk van het kussen kunt wassen, dit kan een extra aankoopargument zijn. Uiteraard zijn er ook goede moltons die uw hoofdkussen beschermen tegen snelle slijtage door transpiratie.

 

 
© 2008 - 2023 PillowsOnline | sitemap | rss