Sorteer op

Het geheim van een goede nachtrust: het zijde dekbed

De eigenschappen van een dekbed worden bepaald door het type vulmateriaal en de kwaliteit van het omhulsel (de tijk). De bekendste soorten vulling zijn dons, polyester en wol. Een relatief onbekende soort is zijde. Uit onderzoek blijkt dat dit dekbed zeer goed isolerend en ventilerend werkt. China, de bakermat van de zijde, gebruikt deze dekbedden al honderden jaren.

Een zijde dekbed zorgt voor een constante temperatuur

“Volgens kenners is het slapen tussen zijde een ware sensatie”, schreef Wonen.nl in 2009. Dit komt doordat zijde een hoog vochtopnemend vermogen heeft (30 % van zijn eigen gewicht) en het vocht ook zeer snel weer afgeeft. Ook worden temperatuurverschillen van het lichaam uitstekend opgevangen. Voeg hieraan toe de soepelheid en het lichte gewicht van het dekbed en de sensatie van het slapen tussen zijde is een feit.

Zijde dekbed is ideaal voor reuma, artrose patienten 

Door de vochtontrekkende eigenschappen is slapen onder zijde ideeal voor mensen met artrose en reuma klachten. 

De voordelen van een zijde dekbed op een rij

Een zijde dekbed biedt verschillende voordelen ten opzichte van andere dekbedden.

Ten eerste zorgt een zijde dekbed voor optimale temperatuurregulatie. Dit betekent dat het dekbed warmte vasthoudt tijdens koude nachten en tegelijkertijd zorgt voor verkoeling tijdens warme nachten.

Daarnaast is zijde hypoallergeen en antibacterieel, waardoor het ideaal is voor mensen met allergieën of astma.

Bovendien is een zijde dekbed lichtgewicht en ademend, wat zorgt voor extra comfort tijdens het slapen. Een ander voordeel is dat een zijde dekbed klamme nachten voorkomt, doordat het vocht goed absorbeert en afvoert.

Tot slot is zijde duurzaam en gaat het langdurig mee, waardoor je jarenlang kunt genieten van de voordelen die een zijde dekbed biedt.

Het Emperior Silk Dolce dekbed met een zijde tijk heeft een zeer luxueuze uitstraling en gevoel, heerlijk zacht

De geschiedenis van zijde

Volgens de Chinese overlevering is zijde ontdekt in 2640 voor Christus door de vrouw van de derde Keizer van China Huang Di. Het verhaal gaat dat ze thee dronk onder een moerbeiboom in de paleistuin, toen er een cocon van de zijderups in haar thee viel. Zij en haar bedienden waren verbaasd toen ze zagen dat de cocon ontrafelde en dat daarbij een lange dunne draad vrijkwam. Ze was zo overweldigd door de schoonheid en kracht van de draad, dat ze duizend cocons verzamelde en er een gewaad voor de keizer van liet maken.

Zijde geldt al ruim 4500 jaar als het ultieme luxeproduct. Van oorsprong mocht alleen de keizer zijde dragen, later kregen leden van het hooggerechtshof ook het privilege om het te dragen. De productietechnieken werden echter verbeterd en daardoor werd zijde meer en meer gebruikt. Op een zeker moment werd zijde zelfs een wettig betaalmiddel.

De handel in zijde naar het westen kwam pas in de tweede eeuw na christus op gang toen de hedendaagse zijderoute in gebruik genomen werd. Ondanks deze handel wisten de Chinezen het geheim van de productie bijna 2500 jaar binnen China te houden.In 550 na Christus smokkelden twee monniken een aantal cocons van de zijderups naar Constantinopel in hun bamboestaf. Dit gebeurde in opdracht van de Keizer van Byzantium. Vervolgens duurde het nog 700 jaar voordat de geheimen van de zijdeproductie verder over Europa werden verspreid.

unieke eigenschappen : zeer goede ventilatie /vochtopnemend vermogen

.

© 2008 - 2023 PillowsOnline | sitemap | rss