Sorteer op
 • Texeler Slaapzacht Satijn -4 jr
  Texeler Slaapzacht Satijn -4 jr

  Texeler SlaapZacht Satijn - 4 seizoenen dekbed

  De nieuwe collectie Texeler dekbeddden- nog mooier gevuld, voelt nog luchtiger aan door nieuwe vernaaldingstechnieken.

  Dit dekbed vervangt de Texeler Natural Satijn 4…

  € 249,00
 • Texeler PuurNatuur Perkal dekbed 4 jr
  Texeler PuurNatuur Perkal dekbed 4 jr

  Texeler Puurnatuur Perkal 4 seizoenen dekbed

  De nieuwe collectie Texeler dekbeddden- nog mooier gevuld, voelt nog luchtiger aan door nieuwe vernaaldingstechnieken. Dit dekbed vervangt de Texeler Belle Reve 4 seizoenen.- beste…

  € 185,00

Wollen dekbedden

Behaaglijk warm, een goede vochtregulatie en dekbedden met stofvrije wol en een hoog gehalte aan lanoline is wat wij u bieden met onze Wollen dekbedden van TexelWool, Holland Wolland en Texeler.

Texels slaapcomfort

Het eiland Texel wordt gekoesterd door de zon en bespeeld door de wind. Dit ongerepte natuurgebied vormt de bakermat van een uitzonderlijk ras stamboekschapen. Vraagt u naar het belangrijkste stokpaardje, dan zult u het eensgezind te horen krijgen. Wij zijn het meest trots op de ‘Texelaar’. Ons eigen stamboekschaap, dat zo’n belangrijke stempel drukt op het beeld van het eiland. Wereldwijd bekend om de superieure eigenschappen van de wol.

Natuurlijke ventilatie

De natuur is een wonder op zich, daar kunnen wij niets aan verbeteren. Zij heeft ervoor gezorgd dat de vezels van de beschermde schapenvacht zo licht zijn als een veertje. En dat de wol van nature ventileert en isoleert. Dát is het geheim van het unieke, Texelse slaapcomfort.

Juiste temperatuur

De oppervlakte van de ruwe wolvezel is waterafstotend, terwijl de gewassen wol grote hoeveelheden vocht absorbeert. Wol is een biologisch gevormd materiaal. Door de structuur van de wolvezel heeft deze de eigenschap en de mogelijkheid om damp op te nemen tot 35% van het eigen gewicht. Wanneer de wolvezel damp absorbeert, staat het tegelijkertijd warmte af. De wolvezel stabiliseert de veranderingen die optreden in de luchtvochtigheid. ’s Nachts zullen de wolvezels bij de instroom van koelere lucht warmte afgeven, terwijl ze overdag juist warmte opnemen. We spreken dan over de thermostatische werking. Het zorgt voor een heerlijk en aangenaam slaapklimaat. Zo slaapt u zomer en winter op de juiste temperatuur!

Anti-reumatisch

Anti-reumatisch Bij de Texelse bevolking is het al eeuwen bekend. Wie last had van reuma, spierpijn of gewrichtspijn legde zich te ruste tussen de ruwe schapenwollen vachten. De heilzame kracht van lanoline (wolvet) die zich in de wol bevindt, tezamen met de weldadige warmte, deden hun werk. Na een kortstondige slaap was de pijn verdwenen. Tot op de dag van vandaag beschikt wol over die helende en natuurlijke krachten.

Anti-allergisch

Schimmels hebben weinig kans als het gaat om producten van wol. Schimmels hebben namelijk warmte nodig en een relatieve luchtvochtigheid (75%) in een omgeving met stilstaande lucht. Omdat wol de relatieve luchtvochtigheid zelf reguleert, zal er geen klimaat ontstaan waarin schimmels zich kunnen ontwikkelen

© 2008 - 2022 PillowsOnline | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel