Sorteer op

Emperior Silk - zijde dekbedden

Zijde dekbedden houden het slaapklimaat in bed constant, ze zijn temperatuur regulerend. 

Door de vele lagen van het zijde vlies voel je het relatief dunne dekbed op je liggen.

Zijde is anti allergisch, temperatuur regulerend en kan helpen bij allergien, huidziekten zoals exceem en psioriasis, en gewrichtsziekten zoals artritis en reuma doordat het het slaapklimaat droger maakt.

De geschiedenis van zijde

Volgens de Chinese overlevering is zijde ontdekt in 2640 voor Christus door de vrouw van de derde Keizer van China Huang Di. Het verhaal gaat dat ze thee dronk onder een moerbeiboom in de paleistuin, toen er een cocon van de zijderups in haar thee viel. Zij en haar bedienden waren verbaasd toen ze zagen dat de cocon ontrafelde en dat daarbij een lange dunne draad vrijkwam. Ze was zo overweldigd door de schoonheid en kracht van de draad, dat ze duizend cocons verzamelde en er een gewaad voor de keizer van liet maken.

Zijde geldt al ruim 4500 jaar als het ultieme luxeproduct. Van oorsprong mocht alleen de keizer zijde dragen, later kregen leden van het hooggerechtshof ook het privilege om het te dragen. De productietechnieken werden echter verbeterd en daardoor werd zijde meer en meer gebruikt. Op een zeker moment werd zijde zelfs een wettig betaalmiddel.

De handel in zijde naar het westen kwam pas in de tweede eeuw na christus op gang toen de hedendaagse zijderoute in gebruik genomen werd. Ondanks deze handel wisten de Chinezen het geheim van de productie bijna 2500 jaar binnen China te houden.In 550 na Christus smokkelden twee monniken een aantal cocons van de zijderups naar Constantinopel in hun bamboestaf. Dit gebeurde in opdracht van de Keizer van Byzantium. Vervolgens duurde het nog 700 jaar voordat de geheimen van de zijdeproductie verder over Europa werden verspreid.

Unieke eigenschappen : zeer goede ventilatie /vochtopnemend vermogen

 

© 2008 - 2024 PillowsOnline | sitemap | rss