AMproducts Allegro talalay latex hoofdkussen

Vorige Artikel 2 van 9 Volgende
€ 109,00 (inclusief btw)

AM products Allegro hoofdkussen - talalay latex 

Het AM gezondheidskussen Allegro is uitgevoerd met een unieke nek-ondersteuning.

In het AM Allegro kussen zijn twee verschillende neksteunhoogtes aangebracht.

De leverbare uitvoeringen zijn 9/11 cm en 11/13 cm. Hierdoor voorziet het kussen in de verschillende slaapbehoeften van mensen.

De dieptemaat van het AM kussen is 40 cm en hierdoor ideaal, omdat de bedlengte als het ware wordt vergroot. De kussenvorm is geprofileerd en vertoont een lichte glooiing om de nekholte op een perfecte wijze op te vullen en de halswervels optimaal steun te geven. Door deze vorm blijft het hoofd in een natuurlijke rechte positie en kan de persoon echt aan uitrusten toekomen en weer fit ontwaken.

Tijk: De luxe dubbeldoekstijk is afritsbaar en wasbaar op 60° graden Celcius. Aan de tijk is een Coolplus®high-tech vezel toegevoegd. Deze werd speciaal ontwikkeld en begeleidt optimaal het lichaamsvocht. Hierdoor is het verdampingsproces zeer hoog en voelt het kussen droog en comfortabel aan.

Type: Contour Pillow

Maat: 60 x 40 cm 

Hoogte: 9/11 cm of 11/13 cm

materiaal: Vita Talalay latex 

Over latex: 

Latex, de melkachtige vloeistof waarvan rubber wordt gemaakt komt uit de latexboom Hevea Brasiliënsis. Die komt oorspronkelijk uit Brazilië maar groeit tegenwoordig ook in Azië, bijvoorbeeld in Thailand, Indonesië en Maleisië.

Net onder de bast van de rubberboom stroomt de latex in een soort aders, die als een spiraal om de boom heen draaien. Men snijdt de ader in de lengte door en hangt er een bakje onder waarmee het latex wordt opgevangen.

Natuur latex

Bij het natuurlatex-proces wordt het vloeibare materiaal gegoten in een mal en daarna gebakken tot een vaste vorm. Natuurlatex heeft een open celstructuur waardoor het ventilerend vermogen hoog is. Het materiaal wordt gekenmerkt door een natuurlijke elasticiteit.

Talalay latex

De melkachtige vloeistof wordt voor het Talalay proces eerst gemixed tot er een zeer luchtig schuim ontstaat. Dit schuim wordt eveneens in een aluminium mal gegoten en gebakken tot een vaste vorm. Echter voor dit proces wordt het latexschuim door stikstof bevroren naar een temperatuur -30° C. Hierdoor springt de celstructuur verder open. Dit heeft tot voordeel dat het latexschuim over een zeer open celstructuur beschikt wat weer ten goede komt aan de ventilatie, veerkracht en het comfort van het product. Het weeerstandsverlies is bij Talalay latex dan ook aanzienlijk minder en het ventilerend vermogen juist veel hoger dan bij andere latex kussens.

© 2008 - 2022 PillowsOnline | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel